24 may 2013

El pitu caleya en Piarnu

Cartel promocional del abiertu.

Otru añu más, mientres les Fiestes Sacramentales organizaes pola Asociación de Vecinos de Piarnu, en Castrillón, va entamase l'Abiertu'l Pitu Caleya, ensin dubia, el más señeru de los alcuentros de liriu.

L'eventu escomenzará a les 12 del mediudía colos concursos téunicos de distancia y d'encastraos, pa dar pasu de secute, sobre les 13 hores, al abiertu que tien por premiu'l pitu caleya ufiertáu pol machorrador del llugar Javier Hevia. Dempués habrá fabada pa xintar. (El númberu de vales ye llimitáu a la capacidá de la carpa, asina qu'hai que reservalo con anticipación nos siguientes númberos: 636 09 95 14 y 650 18 43 97. El preciu del menú ye de 6 €) Y de tarde, taller de liriu pa los guah.es que s'averen, a partir de les 17:30.

Esti abiertu, que puntuará tamién pal Campionatu d'Asturies de Liriu, por ser el más antiguu, suel contar con xugadores que vienen d'afuera d'Asturies. Dende la LNB yá se tan preparando "p'asaltar el gallineru del liriu asturianu" y caltener la rivalidá que se vive siempre cola Copa Cantábrica. Asina, "o comandante" Hevia respuende na so muria de facebook a les provocaciones gallegues de la siguiente forma: "Estos gallegos perdieron la Copa Cantábrica y creen que se comerán el pitu caleya. JA JA JA.  Como nun se fartuquen equí de fabada y sidra." Va ser una competición digna de ver.

Anunciu del abiertu dende la LNB.

Abiertu'l Pitu Caleya
8 de xunu
12 hores.- Concursos de distancia y encastraos.
13 hores.- Abiertu.
Campu de fútbol de Piarnu, Castrillón.


Esti sábadu, en La bolera.
Por otru llau, y como viníamos anunciando, esti sábadu 25 de mayu, día cuando se cellebra (o habría cellebrase con más enfotu) la emancipación de la Xunta Xeneral de Principáu d'Asturies, el programa de la televisión autonómica asturiana, "La bolera", va emitir el reportaxe grabáu mientres l'Abiertu d'El Llano. De xuru que salimos toos mui guapos y gayoleros. Asina que nun vos lo podéis perder. (A les 15 hores, na TPA7)

0 comentarios:

Publicar un comentario